social media inso.gov.ir-شبکه_های_اجتماعی_سازمان_ملی_استاندارد

رویدادهای مهم

بيشتر

دوشنبه1400/3/17

15:02:0

389

روز جهانی ایمنی مواد غذایی گرامی باد

در  سال  ۲۰۱۸ مجمع عمومی سازمان ملل متحد با توجه به اهمیت موضوع جهانی بیماری های منتقله از غذا و مباحث ایمنی موادغذایی، 7 ژوئن برابر با 17 خرداد را به عنوان "روز جهانی ایمنی مواد غذایی" اعلام کرد و در تقویم خود این روز را به ثبت رساند.
در قطعنامه سازمان ملل متحد اشاره شده است که "امنیت غذایی بدون ایمنی غذا مقدور نمی باشد و در جهانی که زنجیره تأمین مواد غذایی پیچیده تر شده است، هرگونه شرایط نامطلوب ایمنی غذایی ممکن است تأثیرات منفی جهانی بر سلامت عمومی، تجارت و اقتصاد داشته باشد" .
امسال نیز سومین سالروز جهانی ایمنی مواد غذایی در 7 ژوئن 2021 با شعار "غذای ایمن امروز برای فردایی سالم" به کشورهای عضو کدکس اعلام گردیده است و تأکید نموده است که همه کشورهای عضو باید برنامه هایی را در راستای جلوگیری، شناسایی و مدیریت ریسک های منتقله از طریق غذا مدنظر قرار دهند. در واقع اهمیت و نکوداشت این روز در جهت آگاه سازی مردم دنیا از مسائل ایمنی غذا، شناسایی راه ‌های جلوگیری از بیماری های منتقله از طریق غذا، بحث و تبادل نظر در مورد رویکردهای مشترک برای بهبود ایمنی مواد غذایی در بخش‌ های مختلف و ارتقا روش‌ ها و راه حل ها برای ایمن تر بودن غذا می باشد.
در سراسر جهان اقداماتی برای افزایش آگاهی و دانش عمومی، و نقش و مسئولیت آنها  در رابطه با ایمنی مواد غذایی صورت گرفته است. در همین راستا اقداماتی نیز توسط سازمان ملی استاندارد ایران به شرح ذیل انجام شده و یا در دستورکار می باشد.
۱- برنامه ریزی شرکت متخصصین و صاحبنظران کشور و اعضای کمیته های فنی متناظر در وبینارهای تخصصی به ویژه در خصوص ایمنی مواد غذایی و کووید 19 برای افزایش آگاهی ذینفعان و ذیربطان زنجیره غذا
۲- شرکت کارشناسان و متخصصین در اجلاسیه های بین المللی مجازی با محوریت ایمنی مواد غذایی در کمیته های فنی مختلف در کدکس و ایزو
۳- ترجمه سه مقاله منتشر شده اخیر توسط سازمان خواروبار کشاورزی درباره10 نکته کلیدی برای مصرف کنندگان، مسئولین و مشاغل مرتبط با مواد غذایی و ارسال به کلیه مراجع ذیربط، استان‌ها، شهرداری، بازارهای میوه و فروشگاه های زنجیره ای
۴- شرکت ایران در مسابقه عکس، پوستر و فیلم مرتبط با موضوع ایمنی مواد غذایی که توسط سازمان خواروبار کشاورزی برگزار گردید با ارسال یک پوستر مرتبط
۵- تدوین استاندارد ملی برای ایمنی مواد غذایی برای کلیه دست اندرکاران غذا در شرایط کووید 19، با توجه به پروتکل‌ هایWHO، مدارک و استانداردهای بین المللی  با همکاری سازمان های ذینفع و ذیربط که در دست اقدام می باشد.
۶- مشارکت نماینده ایران از سازمان ملی استاندارد ایران در اجلاسیه های مربوط به بررسی پیش نویس استراتژی جهانی ایمنی مواد غذایی WHO به عنوان عضو گروه فنی مشورتی
۷- همکاری جهت تدوین سند استراتژی ملی ایمنی غذا